Обмеження лише для лохів? Українські туристи хотіли відпочити у Греції, а опинилися в ізоляторі без їжі

В Афінах застрягли 17 українських туристів, серед яких двоє дітей восьми та дев’яти років. Ці туристи вчора прилетіли літаками з України пропри те, що Греція не приймає туристів із третіх країн. Тому всі вони після відмови від депортації були поміщені у ізолятор аеропорту.

Українці нарікають на погані умови утримання, кажуть що їм не давали навіть води та їжі. За їх словами, консул повідомив, що Греція не приймає українських туристів і вони мають повернутися додому.

За словами політолога Петра Олещука, в цій ситуації маємо типовий приклад мислення особливо-талановитих співвітчизників.

«Є якась вимога, але дотримуються її лише "лохи". Більше нахабства - і все вийде. Так прийнято жити у нас. Але за межами України подібний підхід не завжди приносить результат», - відзначив Олещук.

За його словами, в новинах мільярд разів повторили, що в'їзд з туристичними цілями до країн ЄС заборонений.

«Але хтось "розумний" почув, що з бізнес-метою - можна. Робляться "довідки", пакуються валізи. Збирвються діти. І от - на одному з перших літаків українці вирушають у Грецію. У Греції о*рінівають від такого нахабства - спроби видати одне за інше. Підсумок - передбачуваний. На жаль, у нас ніколи не було нормальної держави, яка мала б привчати громадян, що спроби бути "занадто розумними" завжди мають один підсумок. Доводиться вчити грекам», - відзначив політолог.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я нещодавно опублікувало список країн, які можуть відвідати українці у час епідемії коронавірусу, Греції серед них немає.

Леся, 05.07.2020 11:31



Вибір редакції

Найпопулярніші новини