Більшість європейських держав є союзниками Росії, а не України – Сироїд про рішення ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи повертає Росію. За словами віце-спікера Оксани Сироїд, можна говорити про кінець ПАРЄ.

«Метою створення Ради Європи було «зміцнення миру на засадах справедливості» і «відданість духовним та моральним цінностям, які є справжнім джерелом особистої свободи і демократії». А європейські політики прийняли мету Росії - війна, жодної справедливості, антицінності, жодної свободи, жодної демократії», - написала Сироїд у Фейсбуці.

За її словами, зняття санкцій з російської делегації означає, що «антипутінської коаліції» не існує. Більшість європейських держав є союзниками Росії, а не України.

«Оскільки антипутінської коаліції нема, то і Путіна обдурювати більше не треба. Україна більше не повинна виконувати політичну частину Мінських домовленостей з усіма особливими статусами і амністіями. Нагадаю, що чотири роки українська влада і міжнародні партнери переконували нас, що закон про особливий статус для окупованих територій і відповідні зміни до Конституції потрібні виключно для того, щоб «обдурити Путіна» і підтримувати санкції «антипутінською коаліцією», - вважає Сироїд.

Голосування в ПАРЄ на користь Росії означає, що зовнішня політика попередньої влади зазнала банкрутства. Сьогодні бідкання стосовно рішення ПАРЄ апологетів Мінська є щонаймнше дивними: вони або взагалі не розбираються в зовнішній політиці, або замість Путіна всі ці роки обдурювали українців.

«Це сигнал для нової влади - у світі працює не сила права, а право сили. Слабшого просто знищують, бажано його ж руками. Тому альтернатива лише одна - ставати сильними і диктувати свої умови», - додала нардеп.

Леся, 25.06.2019 09:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини