Прокуратура м. Івано-Франківська виявила порушення у діях працівників ДАІ

Встановлено, що при складанні протоколів за адміністративні правопорушення інспектори  ВДАІ Івано-Франківського МВ УМВС не вилучали посвідчень водіїв, як це передбачено законодавством за допущені правопорушення. Унаслідок цього, водії мали можливість продовжувати керувати транспортними засобами та надалі ігнорувати правила дорожнього руху.  
Водночас, в майбутньому недоліки, допущені працівниками ДАІ, могли ускладнити виконання постанови суду щодо водіїв-порушників в частині позбавлення права керування транспортним засобам. 
Виявлено також, що при розгляді скарг водіїв правоохоронці не з’ясовували всіх викладених обставин, а також не дотримувались строків їх розгляду.  Зокрема, відповіді на звернення водіїв з приводу оскарження постанов про накладення адміністративних штрафів працівниками ДАІ надавалися через місяць, хоча встановлений законом порядок передбачає 10-денний термін, чим порушували конституційні права громадян. 
Окрім того, службовці ВДАІ Івано-Франківського МВ УМВС України в області неналежно контролюють виконання постанов про накладення штрафу за адміністративні правопорушення. Унаслідок чого, до бюджету надійшло лише 15% від загальної суми накладених штрафних санкцій.
За результатами перевірки внесено подання начальнику УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області про притягнення до відповідальності осіб, які допустили вказані порушення.
Леся, 31.10.2013 13:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини