Насалик почав шантажувати сільських голів

25 вересня, під кінець робочого дня, за ініціативи міського голови, відбулася позачергова сесія Калуської міської ради. До порядку денного було внесене питання про надання медичних послуг мешканцям району.

Ігор Насалик, міський голова Калуша висловив обурення з приводу нещодавньої заяви сільських голів проти адмінреформи.

Міський голова Калуша  поставив ультиматум: або сільські голови відкликають свої підписи під листом проти адмінреформи, який вони спрямували до обласної ради, або мешканці району уже у жовтні не зможуть користуватися безкоштовною медициною. 

Нагадаємо 11 вересня, сільські голови Калущини збирали підписи під зверненням, котре мають намір адресувати голові ВР Володимиру Литвину, голові обласної ради Олександру Сичу, голові ОДА Михайлові Вишиванюку, голові райради Василеві Дзундзі та голові РДА Василеві Петріву.
Підписалися практично усі, за винятком трьох: Вістівського, Новицького, Сівко-Калуського

 Найбільше обурення сільських голів викликав факт, що перед подачею законопроекту з ними ніхто не порадився, а дізнаватися про ймовірне реформування вони були змушені хто з Інтернету, хто — від знайомих, а хто — від міського голови, котрий збирав сільських війтів уже після того, як законопроект зареєстрували.

Міський голова заявив, що готовий особисто приїздити у села для того, щоб поспілкуватися із людьми стосовно питання проведення адміністративно-територіальної реформи

Цю ситуацію бурхливо обговорювали на черговому засіданні колегії райдержадміністрації. За словами голови РДА Василя Петріва, такі ультиматуми з боку міської влади нелогічні, і не виключено, що ці дії спрямовані на зрив виборів у районі.

На ситуацію, що склалася на Калущині відреагував і голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Він заявив, якщо згідно вказівки міського голови з 1 жовтня мешканцям району буде відмовлено в безоплатній медицині, то стосовно медперсоналу, який піде на такий крок, відкриватимуть кримінальні справи.

Леся, 27.09.2012 12:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини