В Івано-Франківську розпочато боротьбу із торгівлею людьми

В Івано-Франківську презентували акцію «527» організовану добровольцями корпусу миру за підтримки міжнародної організації з міграції. Метою такого заходу є запобігання торгівлею людьми у світі.

«Тут присутні чотири добровольці з корпусу миру, які зорганізували біля 30 студентів, які сьогодні роздаватимуть людям на вулицях міста інформаційні матеріали для того, щоб донести до людей проблему торгівлі людьми і в разі потрапляння в таку ситуацію, куди вони можуть звернутися», - розповіла Галина Шпільчак, соціальний працівник БФ «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ»

Якщо Ви особисто або ж ваші знайомі зіткнулися з проблемою торгівлі людьми, то потрібно зателефонувати за номером 527, який діє на території будь-якої країни та попросити про допомогу.

«За минулий рік до нас скеровано 38 осіб, з яких 32 звернулися самостійно за комплексною  реінтеграційною допомогою. Зараз п’ятьом жінкам надається юридичний супровід, адже заведено п’ять кримінальних справ і ведеться судовий процес за фактом їх продажу в сексуальне рабство у Польщу. Також їм надано соціально-медична допомога, соціально-побутова, оплачено юридичні та транспортні витрати», - зазначила Галина Шпільчак.

Перед тим, як їхати за кордон зателефонуйте або завітайте у консультативний центр в Івано-Франківську за адресою Лесі Українки 1, телефон – 50-25-46, де Вам нададуть вичерпну інформацію про країну, в яку Ви їдете та роботодавця, з яким підписуєте контракт, радять експерти.

Леся, 23.09.2011 19:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини