Міністр освіти продовжує русифікувати українських освітян. Тепер він говорить про обов`язкову російську літературу в школах

Дмитро Табачник заговорив про можливість відокремлення з курсу зарубіжної літератури окремого предмету - російської літератури. Він зауважив, що те, чого вчать дітей в школах - це спотворення російської літератури, зважаючи на те, що Україна і Росія сусіди.

Україна й Польща також сусідні держави, а також деякі інші країни. Цікаво, що на сьогодні це питання не піднімалося по відношенню до жодної іншої іноземної літератури.

Крім того, останнім часом між вчителями івано-франківських шкіл все частіше стала розповсюджуватися інформація про те, що з нового навчального року у всіх школах країни обов`язковою до вивчення буде російська мова.

Цю інформацію спростував начальник управління освіти й науки Івано-Франківська Михайло Верес, пояснивши, що російська мова є іноземною, отже, будь-яка школа за бажанням може взяти її до вивчення, але це не може бути централізовано.

«Мені важко слідкувати за усіма чутками, які розповсюджують вчителі. Я можу точно сказати, що у нас є новий навчальний план, згідно якого ніяких нововведень на наступний навчальний рік немає», — запевнив Михайло Верес.

old_editor, 23.04.2010 20:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини