Емоційними конкурентами грошам можуть бути тільки секс і наркотики, а також процес творення — психолог

Американські дослідники довели, що гроші володіють функцією зцілення. Спільно з психологами були проведені експерименти на ставлення людей до грошей. Дослідники утворили дві групи зі звичайних перехожих, одна з яких рахувала доларові банкноти, інша — папірці. Експеримент показав, що група, котра рахувала гроші залишилися емоційно більш піднесеною, як група, що рахувала папірці.

Українські психологи стверджують, що результати такого експерименту цілком очевидні, адже рівноправними конкурентами грошей щодо емоційного стану людини у нашому суспільстві можуть стати хіба що секс і наркотики.

«Конкурентом грошам також може стати також задоволення від створення чогось, що швидше притаманно людям творчих професій», — каже івано-франківський психолог Наталя Мухітдінова.

До того ж, як стверджує психолог, люди з більшим фінансовим достатком є більш залежні від грошей, як люди, що змушені відмовляти собі у фінансових благах. Таку залежність Наталя Мухітдінова порівнює з наркотичною.

«Більше того, якщо уявити, що в один момент гроші зникнуть з землі, то більшість людей відчує не полегшення, а агресію й неприйняття ситуації, і лише згодом почнеться звикання», — розповідає психолог.

old_editor, 11.03.2010 14:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини