Візит Януковича до Москви буде для України безрезультатним — політологи

Сьогоднішній візит Президента України Віктора Януковича до Москви нічого нового Україні не принесе.

Так вважає політолог Андрій Фармуга, підкреслюючи, що важче Януковичу їхалося до Брюсселя.



«Чогось нового цей візит точно не принесе
, — каже політолог, — Можливо, після переговорів нам озвучать якесь прийняте рішення, але, на мою думку, воно було обговорене ще перед президентськими виборами».

Також політолог висловив своє здивування з приводу наявності в кортежі Януковича в. о. голови Служби Безпеки України Валерія Хорошковського.



«Я не знаю, що має на меті Янукович
, — каже Андрій Фармуга, — Для чого йому в Москві Хорошковський? Дуже дивно. Хіба що, Мєдвєдєв даватиме йому якісь завдання».

Проте, на думку політолога Олександра Колядка, візит Януковича до Москви дасть початок запланованому ним стратегічному примиренню між Росією та Україною, що само по собі є для нього позитивом та хорошим результатом.

«Самі по собі покращення стосунків двох сусідів є тим стратегічним кроком, що може принести Президенту швидкий та хороший результат і підвищення його рейтингу, — каже політолог, — Швидше за все, йому вдасться здобути видимість результату від такого зближення у економічній та енергетичній сферах. Це буде ним використано для агітації на всіх наступних виборах».

old_editor, 05.03.2010 17:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини